2013. 04. 12.
Hogyan szeret a magyar költő?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alkoholista, állat, buzi, cigizős, drogos, elmeháborodott, élhetetlen, féreg, görény, hülye, idegenszívű, jutifalatos, kurva, lopós, magyartalan, nóném, ostoba, összeférhetetlen, potyázó, ravaszkodó, skizofrén, szomorú, társtalan, udvariatlan, üvöltöző, verekedős, xenofób, zizi-e a magyar költő tényleg csak?! Bach Máté fotóiból (Vagány Históriák 2.) mintha az kiderülne ki, hogy nem: gondja van valakire, szeret valakit a magyar költő.

Húsz éve vagyok jelen aktív szervezőként és fogyasztóként az irodalmi életben, főleg fiatalokkal dolgoztam, de még nem történt olyan, hogy öt órán keresztül egy hosszabb estet a családdal-szerettekkel kapcsolatos gondolatokkal töltöttek meg a kortárs költők-írók. Ami erre hajazott volna, onnan menekültem, mert csöpögős-unalmas-közhelyes ügyekben nem veszek részt.

Tegnap viszont mindkét beszélgetésben, majd a fotók vetítésében frissen jelentek meg olyan tapasztalatok, amelyek rámutattak arra, hogy nem csak önző gödényként (etc., lásd fent) lehet elképzelni a magyar nyelven verset írókat, fontos számukra annak a gondolatnak a végiggondolása, hogy egy ember életébe a másik ember boldogságot miképp hozhat. (Vagy akár vihet.)

A fotókon a költők szeretteikkel láthatók. Gyerek, feleség, férj, barát, nagyszülő, anya, unoka, és többször is macska.

Köszönet a költőknek, szeretteiknek, és tegnap nekik: 

György Péter, Hegyi Balázs, Nyáry Krisztián, Márkus András,
Pethő Anita, Acsai Roland, Szabó Imola Julianna, Neszlár Sándor, Terék Anna
Tabiti Tűztánc Kollektíva, a fellépők Erdős Zsuzsanna és Szabó Kisanna
Fekete Réka Thália és Horváth Kristóf “Színész Bob", Kardos Dániel (gitár), Szalkay Dávid (trombita) és Szalai Péter (dob)
Bach Máté és Nagy Márta Júlia
Műcsarnok: Gulyás Gábor, Csejdy Réka, Wirth Imre et al.

Blog: vaganyhistoriak.prae.hu
FB-oldal: https://www.facebook.com/vaganyhistoriak
A program maga

A sajtónak kiküldött fotón Nádasdy Ádám és Török András


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés